Next továbbHungary zászló Next továbbEnglish zászló
Andaházi Tanyák Őre Komondor Kennel - E-mail : info@e-mail komondors. Tel : +36 203456790 
Esztergom kutyakozmetikus Esztergom kutyakozmetikus Andaházi Facebook Andaházi Facebook
Komondor kölyök kutya
*Komondor kölyök *showgirl* Eladó komondor kiskutyák
Gépkölcsönzés Budapest Gépkölcsönzés Budapest
Andaházi Tanyák Őre Komondor Kennel

Pasa Komondor

2010
Pasa kutya bébi és kölyök osztályban is nagyon ígéretes bírálatokat kapott, majd kölyök osztályban Best in Show lett a 2010. októberi CACIB kiállításon Komáromban. Ezután átlépte a fiatal osztály küszöbét,  és alig 10 hónaposan felnőtt fajtatársait is megelőzve a budapesti Derby és Grand Prix évzáró CACIB kiállításon a kitűnő minősítés mellett, Fajtagyőztes címeket is magáénak tudhatott mindkét nap.  Nagy örömünkre ugyanitt Junior Best in Show 2. helyezést is elért.


2011
Szilvásvárad és Komárom CACIB kiállításokon fiatal osztályban kitűnő minősítés, Best Junior és fajtagyőzelem mellett egy nagyon szép nap az életünkben a 2011. évi Devecserben megtartott Pásztorkutyák CAC kiállítása, ahol Pasa fajtagyőztesként, a legszebb magyar kutyafajta, a kiállítás legszebb kan kutyája, és az egész kiállítás legszebb kutyája címet is elnyerte. Ebben az évben a Derby Győztes címet is kiérdemelte, Hungária Junior Champion és a 2011 évi komondor magazinban már Klubsztárként is szerepelhetett kedvencünk.


2012
Ezt az évet már felnőttként kezdte Pasa, Ch. of Ch kiállításon is fajtagyőztes címet szerzett. Ausztriai kiállításokon is eredményesen szerepelt, majd a 2012. évben a Salzburgban megrendezett FCI.  világkiállításon Res. CACIB címet szerzett. Emlékezetes volt a Székesfehérvári CACIB kiállítás, ahol a fajtagyőzelem mellett Pasa a legszebb magyar fajta és fajtacsoportjának 2. legszebb kutyája.  Ebben az évben a Hungária Komondor Klub Spec. CAC kiállításán Pasa Fajtagyőztes lett, és a Komondor Fesztivál legszebb felnőtt kutyája címet is megszavazta neki a közönség.


2013
Ez az év azért volt kedves számunkra, mert Pasa mellett menyasszonyai és utódai is részt vettek már a bírálatokon. Pasa a februári CACIB kiállításokon fajtagyőzelemmel, legszebb magyar fajta kutyaként és fajtacsoportjának 3. legjobbjaiként került ki. Fia Hűségvárosi Bojtár és lánya Böske fiatal osztályban kitűnő minősítést szerzett, Bodza pedig Best Junior címmel büszkélkedhetett. Lányaink Somogyi Betyár Felhő és Hét-Szilvafás Menti Árvácska is sikerrel vették az akadályokat, szintén kiváló minősítésekkel.  A Gödöllőn megrendezett Magyar Kutyafajták Világtalálkozója szintén szép eredménnyel zárult, Pasa lett a kiállítás legszebb kutyája, utódcsoportban pedig a mamával Beremendi Bundás Körtével/ Hűségvárosi Kennel/ kiegészülve az első helyet sikerült a dobogón elérni.  A 2013. évi FCI Világkiállításon Pasa res. CACIB címet szerzett, Bojtár, Böske és Bodza pedig szintén kitűnő minősítéssel zártak. Somogyi Betyár Felhő és Hét Szilvafás Menti Árvácska szintén kitűnő minősítéseket kaptak. Utódcsoportunk itt is megtisztelő 2. helyezést ért el. Klubkiállításon 2013 évben a Hortobágyon Pasa Klubgyőztes lett. Legkedvesebb kiállításunk ez év Székesfehérvári CACIB kiállítás, ahol több éve először a fajtagyőztes, legszebb magyar fajta kutya,  és ajtacsoport 1. helyezése mellett a dobogó tetején másfélezer kutya közül Pasa lett a kiállítás legszebb kutyája. Somogyi Felhőkénk a nyár folyamán több HPJ minősítést szerzett, és immáron az Andaházi Tanyák Őre kennel három bébije, Alma és Ancsa és Arad is ringbe szállt. Kennelünk első saját almából /Pasa-Kadarka/ mindhárom bébi nagyon ígéretest kapott a komáromi CACIB kiállításon, és Hungária Komondor Klub Spec. CAC kiállításon Ancsa lett a legszebb bébi szuka.  


2014
2014 gyönyörű eredményeket hozott az Andaházi Tanyák Őre komondor kennelnek.
Fiatal kutyánk Andaházi Tanyák Őre Ancsa a FEHOVA CACIB kiállításán kétszer egymás után a fajta győztese lett, és a Junior Best in Show 2. helyezettje a több száz fiatal kutya közül.  Ezután ő és testvére is Andaházi Tanyák Őre Alma is Hungária Junior Championok lettek, többszöri kitűnő és Hungária Prima Junior minősítés után. Nagy büszkeség ez nekik és nekem is, fiatal tenyésztőnek. Elismerést kaptunk a Hungária Komondor Klubtól is, mert a 2014 –es klubkiállításon a Fiatal Klubgyőztes címet ANCSA kutyánk kapta, és a felnőtt Klubgyőztes címet a fajtagyőztes címmel együtt PASA kutyánk birtokolhatta, aki ezen a remek Bugaci kiállításon BUGAC legszebb pásztorkutyája lett. Ugyanekkor Helsinkiben Andaházi Tanyák őre ASTOR fiatal Világgyőztes 2014 címet kapott!!  
Ritka és hatalmas, eredmény, hogy egy komondor több ezer nevezett kutya közül egy nemzetközi kiállítás legszebb kutyája lesz, de velünk ez is kétszer megesett, Pasa von Thüringen kutyánk két alkalommal Székesfehérváron és Komáromban is Fajtagyőztes, Legszebb Magyar Fajta kutya,  Fajtacsoport- győztes, és a CACIB kiállítás utolsó szűkítésében is a legjobbnak bizonyult. Nagyon büszkék vagyunk erre a remek idegrendszerű, kiváló házőrző, és gyönyörű kutyánkra.
Reménységünk, a kis Andaházi Tanyák őre Bekecs bébi osztályban nagyon ígéretes minősítéseket kapott, majd kölyök osztályban Salgótarjánban 2. legszebb kölyökkutyája lett a kiállításnak.
A komondor fesztiválon a közönség legszebb felnőtt kannak Pasát, legszebb fiatal szukának Zsuzsit választotta Budapesten szívében, így mi különösen büszkék lehetünk, hogy az emberek is így szeretik kutyáinkat.
A fajtanépszerűsítés jegyében a Lábatlani-Arany János Általános iskola tanulóit látogattuk meg, ahol mindenki imádta komondorokat. Több pásztorkutya bemutatón vettünk részt, amit mindig élvezünk és sokat beszélgetünk az emberekkel a komondorról, remélve így jobban megismerik e nagyszerű fajtát.
2014 Szeptember - Ausztriában a hagyományosan megrendezett CACIB kiállításon Tulln városában Pasa ÉS Ancsa BUNDESSIEGER címet szereztek, és nagyon sok dicséretet kaptak az osztrák bíróktól
2014 októberében Csehország rendezte meg az FCI -EURÓPA Kiállítást, Brnoban. Két kutyánkkal vettünk részt a nemzetközi megmérettetésen, és nagy boldogságunkra Pasa von Thüringen Európa győztes lett, Zsuzsi Óhungarikum kutyánk pedig Fiatal Európa győztes lett. Különösen szép eredmény, mivel a kutyák bírálatát a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Szövetségének elnöke, Korózs András végezte.  A következő napon a CAC kiállításon Pasa fajtagyőztes, Zsuzsi Junior győztes, majd a Cseh Pannónia klub kiállításán Pasa a fajtagyőztes cím mellett, a kiállítás legszebb kutyája lett.

 Andaházi Komondor kutyák

Így kutyáink becsületes neve 2014 évtől:
HJCH, HCH, HSCH, HGRCH EW Pasa von Thüringen
HJCH, EJW Zsuzsi Óhungarikum
HJCH Andaházi Tanyák Őre Ancsa
HJCH Andaházi Tanyák Őre ALMA

JWW Andaházi Tanyák Őre ASTOR-  Maria- Theresia Sokalnak gazdijának  köszönjük szépen

Pasa komondor dijak


2015 Andaházi Tanyák Őre kennelünk számára a 2015. év kilenc gyönyörű kiskomondorral kezdődött Pasa von Thüringen és Hét-Szilvafás Menti Árvácska kutyáink nászából. Mind a kilenc kölyök rendben felcseperedett, és boldogan folytattuk az évet. Nehéz döntés következett, de tavasz kezdetén Pasa kutyánk szőrét komfortosabb rövidebb formára nyírtuk. Féltettük őt a terheléstől, amit a szőr súlya jelentett, és a kánikulától is nyáron. A versenyzést sok győztes cím után így befejeztük vele, mert rövidebb szőrben nem lehet a szabályok szerint nevezni, de megérte, mert Pasa megfiatalodott, mozgása könnyebbé vált, és mi sem aggódtuk végig a forró nyarat. Pásztorkutya bemutatókra azonban így is tudunk menni, ezért folytatva a hagyományokat Ősagárdon, Mátraházán Százhalombattán és az OMÉK-on is részt vettük vele és utódaival. Nagy öröm számunkra, hogy sok pozitív visszajelzést kaptunk a gazdiktól a tőlünk kapott komondorokról. Minden kutyánk szerető családhoz került, ahol kiválóan őrzik a rájuk bízott értéket, és a gyerekek is imádják őket. Sőt, olyan család is van, ahol a komondort terápiás jelleggel sérült vagy fogyatékos gyerekek megsegítésére is használják. A hazai és nemzetközi kiállításokon is igen szépen helyt álltunk már saját tenyésztésű felnőtt kutyáinkkal is. Büszkeségünk Andaházi Tanyák Őre ANCSA a Milánói Világkiállításon kitűnő minősítés mellett 2. helyezett lett a nyílt osztályos szukák között, majd nemzeti és nemzetközi kiállításokon többször Fajtagyőztes címeket szerzett, a Hungária Komondor Klub Klubkiállításán pedig Felnőtt Klubgyőztes címet kapott. Andaházi Tanyák Őre BEKECS kutyánk tenyészthető minősítést kapott, majd tavasszal Hungária Junior Champion lett, és több kitűnő címet is szerzett növendék osztályban. Októberben pedig Komáromban ő lett legszebb komondor kan.

Jelentősebb eredményeink 2015 évben.

HJCH, HCH Andaházi Tanyák Őre ANCSA Hungária Champion cím viselője 13 kitűnő minősítés 4 alkalommal legszebb szuka komondor 6 alkalommal Fajtagyőztes cím Felnőtt Klubgyőztes cím 2015 –Hungária Komondor Klub Fesztivál Szépe cím

HJCH Andaházi Tanyák Őre BEKECS Hungária Junior Champion cím viselője Tenyészthető minősítés 11 kitűnő minősítés 1 alkalommal legszebb fiatal komondor 1 alkalommal legszebb kan komondor nemzetközi kiállításon 1 alkalommal Olasz Junior Győztes Fesztivál Szépe cím

HJCH, EuJW ZSUZSI ÓHUNGARIKUM 7 kitűnő minősítés, 5 osztálygyőztes cím, 1 alkalommal legszebb szuka komondor Fesztivál Szépe cím

Andaházi Tanyák Őre Cifra –fiatal kan- Vecsés- kitűnő minősítés tenyészthető - minősítés Andaházi Tanyák Őre Duna.- kölyök szuka nagyon ígéretes minősítés Andaházi Tanyák Őre Dráva - kölyök kan nagyon ígéretes minősítés

komondor-budapest

2016 Andaházi Tanyák Őre kutyáink továbbra is szépen szerepeltek a hazai és nemzetközi kiállításokon. Ancsa kutyánk több fajtagyőztes cím után, Felnőtt Klubgyőztes lett a Hungária Komondor Klub klubkiállításán. Alma kutyánk hasonló eredményekkel zárta a 2016-os évet. Az almokat illetően idén lett Zsuzsi kutyából mama kutya, aki szépen felnevelte Gyapjas és Gyöngyös kutyánkat. Kadarka kutyánk almából pedig Gabóca és Göncölke kutya érkezett. Gabóca kutyát megtartottuk, már kicsinek belopta magát a család szívébe kedvességével. Ahogy apja Pasa, ő is imádja az embereket, és már bébi osztályban nagyon ígéretes címeket szerzett. Az év második felében junior osztályban, - ahol már komolyabb a megmérettetés, sorban nyerte a kiállítások Hungária Prima Junior címeit, és hamarosan Hungária Junior champion lett. Junior Best in Show 2. helyet is szerzett. A decemberünk jól alakult, új párosításból, Hét-Szilvafás Eperke és Pasa nászából hét kiskutyánk született.

komondor-budapest

komondor-budapest

komondor-budapest

2017 Nagyon jól indult a 2017 –es év kennelünk számára. Cseperedtek Eper kutya kölykei, és úgy döntöttünk Írisz kutya és testvére Illés maradnak nálunk. A kiállításokat illetően Gabóca kutyánk nagyon eredményesen szerepelt, 2017 ben a Hungária Komondor Klub Klubkiállításán Fiatal Klubgyőztes lett. Persze Alma kutyánk se maradt el mögötte, ő a Felnőtt Klubgyőztes címet szerezte meg. Dráva kutyánk is több szép eredménnyel büszkélkedhet, hiszen Hungária Champion és Hungária Show Champion címeket szerzett. Ebben az évben két alom született nálunk. Elsőként nyáron érkeztek Csodás és Pasa párosításából a kicsik, majd októberben születtek Ceredke és Dráva kutya utódjai, így léptünk egy generációt előre, hiszen ők Pasa unokái immár. Írisz kutya szépen cseperedett, októberben a Komáromban megrendezett CACIB kiállításon Hungária Prima Junior címet szerzett. Ami pedig a decembert illeti, Irisz alig 10 hónaposan fajtagyőztes címet kapott. 2017 évben legnagyobb büszkeségünk, hogy Zsuzsi kutyánk a Lipcsében megrendezett Világkiállításon Világgyőztes lett.

komondor-budapest

komondor-budapest

komondor-budapest

komondor-budapest

© Copyright

Andaházi Tanyák Őre Komondor Kennel

Érvényes CSS!

www.komondors.hu

info@e-mail komondors.